Over Stop Bekkenpijn

Behandeling van bekkenpijn

een frustrerende zoektocht

Bekkenpijn. Het kan je leven op zijn kop zetten. Pijn en vermoeidheid na gewone, dagelijkse activiteiten. Zoals zitten, staan, lopen of fietsen. Vervelende klachten als vaak plassen of pijn bij het vrijen. Klachten met een enorme impact op je dagelijkse leven, werk, gezin en sociale leven. Toch kan de zoektocht naar een goede behandeling lang en frustrerend zijn. Vaak weet men zich niet goed raad met je klachten, verwijzen ze je meerdere keren door of krijg je tegenstrijdige adviezen.

Femke Brand

Zelf maakte ik dit ook mee....

Sinds mijn twee zwangerschappen had ik chronische bekkenpijn en -klachten. In combinatie met bekkeninstabiliteit en hypermobiliteit was ik een lastig geval. Uiteindelijk bezocht ik vele specialisten en bekkentherapeuten en probeerde ik allerlei behandelingen.  

Eigenlijk durfde ik niet meer te hopen op verbetering. Ik kwam op het punt dat men zei: "je hebt nu eenmaal chronische pijn". En de behandeling vooral gericht was op hier zo goed mogelijk mee leven. Ik was al jaren zeer beperkt in mijn dagelijks leven, maar na een blessure kon ik echt nauwelijks meer zitten of functioneren. Zou er echt niets meer mogelijk zijn? In mijn koppige zoektocht naar een oplossing las ik alles wat los en vastzat, zowel in het Nederlands als Engels.

Door een gelukkig toeval kwam ik op het spoor van triggerpointtherapie en fasciarelease. En maakte ik kennis met nieuwe behandelmethodes uit Amerika. Hiermee begon eindelijk de echte weg naar herstel. Mijn lichaam reageerde positief en ik leerde technieken die ik iedere dag gewoon zelf thuis kon doen. En het werkte! Het ging niet van de ene op de andere dag, maar deze aanpak betekende een grote ommekeer. Mijn kwaliteit van leven verbeterde zo dramatisch, dat ik het soms een 'wedergeboorte' noem ;-).

Wat er wel werkt

De frustratie bij het zoeken naar een geschikte behandeling. De onzekerheid of het nog goed komt en bij wie je nou moet zijn. Heen en weer geslingerd worden tussen hoop en vrees. Na verloop van tijd de puf of moed niet meer hebben nóg een andere behandeling te proberen.

Ik begrijp waar je allemaal tegenaan loopt en met wat dit met jou, je dierbaren en je leven doet. Maar door mijn lange zoektocht weet ik inmiddels welke behandelmethodes en mogelijkheden er zijn. Welke technieken wél werken en wat je zélf thuis allemaal kunt doen om beter te worden. En het was voor mij duidelijk dat ik deze doorleefde kennis toegankelijk wilde maken voor anderen. Zodat ik moeilijke jaren kan ombuigen naar iets positiefs. En zodat jij niet hoeft te blijven zoeken en opnieuw het wiel moet uitvinden. ….

In een notendop

Ervaringsdeskundig

(H)erkenning en 16 jaar ervaringsdeskundigheid. Doorleefde kennis die aansluit bij jouw vragen.

Toegankelijk

Persoonlijke inzichten en zelfbehandelingstechnieken voor thuis die ik voor je toegankelijk maak.

Analytisch

Uit de berg complexe informatie over bekkenpijn de kern halen, en hier een helder verhaal van maken.

Online duizendpoot

Alle kennis van webredactie, websites en online cursussen met liefde en zorg in de cursus gestopt. 

Contact & Tips